Trainen

De termen onderwijs en opleiding zijn nauw met elkaar verbonden, maar zijn niet hetzelfde. Een getrainde hond betekent niet dat hij zich goed gedraagt, en omgekeerd. Het feit dat de hond de gehoorzaamheidstesten heeft doorstaan, betekent niet dat hij weet hoe hij zich in de bus moet gedragen, of dat hij zonder problemen aangelijnd met je door een drukke straat zal lopen.


Het belangrijkste principe is goed onderwijs. We socialiseren de hond vanaf jonge leeftijd en het team bereidt hem daadwerkelijk voor op toekomstige training. Onderwijs is de basis voor training. In de periode van 7 tot 8 weken tot ongeveer 3 maanden is de hond het meest ontvankelijk en het is de belangrijkste periode van zijn leven. Wat je nu verwaarloost, zal heel moeilijk te corrigeren zijn. De hond moet kennis maken met zoveel mogelijk prikkels, dat wil zeggen mensen, vervoermiddelen, andere honden, alles wat hij in het leven tegenkomt en waar hij niet bang voor mag zijn. Zo voed je een verstandige hond op die niet bang wordt. Een puppy kan de aandacht niet zo lang vasthouden en voor hem is alles een spel. Door te spelen leer je hem wat hij wel en niet kan doen. Naarmate de hond ouder wordt, zal het gemakkelijker zijn om hem te trainen. Verwaarloos deze periode.


Opleiding en training gaan hand in hand met de relatie hondeneigenaar. Er moet vriendschap tussen hen bestaan, maar ook consistentie van de kant van de eigenaar en zijn natuurlijke autoriteit. De hond is gewend aan opvolging in de hiërarchie, en wanneer hij een nauwkeurig bepaalde plaats in de roedel heeft (in het gezin is dit de laatste plaats, zelfs na de grootmoeder en ook na de baby), zal hij gelukkiger zijn. Wij moeten altijd zijn leider zijn en hem laten zien wat wel en niet mag, wat er nu moet worden gedaan, enzovoort. Als we niet duidelijk zijn, denkt hij misschien dat we nutteloos zijn als leider en zal hij proberen "de leiding" over te nemen. Bij het trainen moeten we consistent zijn en niets verwaarlozen. Maar laten we consistentie en hardheid niet verwarren. Vooral in het geval van wolven loont het niet. Consistentie betekent dat het bevel moet worden gevolgd door uitvoering, en het maakt niet uit of het bevel door de eigenaar van de hond of door zijn vrouw is gegeven. De hond moet gehoorzamen. Het bevel moet duidelijk, begrijpelijk en altijd op dezelfde manier worden uitgesproken. Laten we na het spreken aandringen op executie, anders zal de hond denken dat als hij het een keer niet doet, we het zullen opgeven en kan hij rusten.


Overmatige hardheid, oefeningen en misschien vechten zullen NIETS opleveren, alleen dat uw hond bang wordt, wat kan leiden tot agressie, of verlegenheid. Baseer uw relatie op vriendschap en eerlijkheid. Vergeet niet om het verrichte werk te belonen en als de situatie om een ​​straf vraagt, kies dan een straf die past bij de leeftijd en de situatie. Aan de huid trekken, zoals de moeder van een puppy zou doen, aan de riem trekken, met verheven stem "au" zeggen... De straf is niet eens pijn, maar een onaangenaam gevoel en vervolgens een gewenste verandering in het gedrag van de hond, als hij juist is, wordt gevolgd door een beloning en dus goedkeuring.


Het trainingsniveau moet overeenkomen met de leeftijd en mentale toestand van de hond. Laten we niet verwachten dat een puppy van twee maanden perfect is of honderd procent oproept. De training moet geleidelijk gebeuren, voortbouwend op eerdere oefeningen en ervaring, en laten we niet doorgaan met de oefeningen totdat de hond één oefening onder de knie heeft. Laten we niets overhaasten of verwaarlozen. Het trainen van een puppy is anders dan het trainen van een volwassen hond.


De gedachte: ik laat iemand anders mijn wolfshond trainen en hij zal mij daarna gehoorzamen, is gebruikelijk onder beginners als het om het ras gaat en is een grote vergissing en vergissing. De wolf is intelligent. Hij zal zijn meester gehoorzamen en degene in wie hij de alfa, de autoriteit, de leider ziet. Het feit dat je iemand hem laat trainen, betekent alleen maar dat: de trainer alfa is, ik luister naar hem. U als eigenaar moet bereid zijn zijn hele leven met de hond te werken. Samenwerking met een trainer die ervaring heeft met wolfhonden, of met iemand die verstand heeft van het ras, is essentieel, maar je moet wel de basis leggen voor de hond. Het gaat om uw relatie met de hond, niet om de relatie tussen de trainer en uw hond.


Bron: Mgr.Petra Rothbauerová, ChS Tobrok

Opvoeden

De reis naar huis in een auto of ander vervoermiddel is voor een kleine pup een stressvolle situatie. Het is mogelijk dat hij ziek blijft en het is raadzaam hem niet direct na aankomst te voeren.


Het nieuwe lid van het huishouden zal rouwen om zijn familie. Tijdens de eerste uren in het nieuwe huis mag u alleen met de pup rondlopen, laat het gezin en vooral de kinderen hem niet te luidruchtig verwelkomen, hij zou kunnen schrikken. Neem hem rustig mee door alle kamers in uw huis waartoe hij toegang heeft. Als zijn toegang ergens verboden is, moet u hieraan gehoor geven en hem de plaats niet laten zien. Breng hem naar de waterbak, naar het speelgoed, naar het bed.


Stel de leden van uw huishouden geleidelijk aan hem voor. Als je een tuin hebt, laat hem dat dan ook zien. Als u al een hond heeft, introduceer deze dan heel voorzichtig en bij twijfel op een neutrale plek, bij voorkeur op een plek die uw oude hond niet kent. Als de pup kalmeert, kun je proberen hem het voer te geven dat je als verdiensten van de fokker hebt gekregen. Geef hem 1/3 minder van het rantsoen dat hij gewend is. Neem de pup niet onnodig in je armen, maar probeer hem mee naar buiten te nemen en hem op te voeden, socialiseer hem vanaf de eerste minuten. De pup poept elke twee uur (maar nog vaker), als hij buiten poept, prijs hem dan goed, maar als hij binnen een ongelukje krijgt, straf hem dan niet, maar laat hem ook weten dat je niet tevreden bent, bijvoorbeeld met het commando "dat mag niet".


Bereid je voor op de eerste nacht met de puppy, veel slaap zul je niet krijgen. U neemt van de fokker een stukje stof mee met de geur van de moeder en het voormalige huis en legt dit in het bedje van de pup. Je kunt hem om een ​​warme kruik wikkelen. Het wordt niet aanbevolen om de puppy naar bed te brengen, maar plaats het hol er dichtbij. Het kan zijn dat de puppy om thuis huilt. Als je hem overdag uitput door te spelen en nieuwe dingen te leren, zal hij langer slapen. Als hij begint te jammeren, kalmeer hem dan door hem te aaien of zachtjes tegen hem te praten. Haal hem echter niet uit bed. Hij kan eraan wennen dat je hem komt bevrijden zodra hij huilt. Een puppy is een persoonlijkheid en uniek, en hoeveel nachten hij nodig heeft om eraan te wennen is heel persoonlijk. De kans is groter dat hij je wakker maakt voor een wandeling... Meestal verandert hij 's nachts van houding en zoekt hij een plekje dat het beste bij hem past. Hij zal proberen zichzelf te vermaken, vragen om naar buiten te gaan, maar hij zal vooral slapen als je hem overdag voldoende moe maakt.


Vlčiak is gemakkelijk te verzorgen. De vacht heeft een zelfreinigend vermogen, dus zelfs als hij vuil wordt, droogt het vuil vanzelf op en valt het eraf. Snijden is niet nodig. Tijdens het kruipen is het noodzakelijk om de vacht te kammen. De hoeveelheid verharing is vergelijkbaar met die van Scandinavische rassen.


Of u nu voor granule of rauwvoer als voer kiest, is aan u. Investeer echter in kwaliteit, want de wolfshond is een grote hond en verkeerde voeding en te veel gewicht op jonge leeftijd kan heupdysplasie veroorzaken. Kwaliteitsvoedsel bestaat voornamelijk uit vlees en vleesbotten, bijgerechten, groenten, fruit, oliën en dergelijke. Granulaatvoer moet de juiste verhouding calcium en fosfor bevatten. Zet in op voer van hoge kwaliteit, dat vind je zeker niet in de supermarkten.

© Copyright 2024 https://www.nvtw.nl - Alle rechten voorbehouden - KVK  92766048